8 Aralık 2013

Terra Madre/Toprak Ana Günü Kutlaması - Tarhana

Önceden Leyla Kabasakal ve Sezgi Abalı'nın birlikte hazırladıkları tarhanalarımız Leyla Kabasakal tarafından pişiriliyor...

İlk defa tadına baktığımız muhteşem yerel bir lezzet... Tarhana pidesi. Kurutulmak üzere hazırlanan tarhana hamurundan bir bölüm ayrılıyor. Unlanarak açılıyor ve yağda kızartılıyor.



Salih amca bizimle reçetelerini paylaşıyor.

Bir yandan tarifler alınıp veriliyor, bir yandan Leyla Kabasakal'ın pideleri nasıl açtığına bakılıyor.

Leyla Kabasakal, Sezgi Abalı ile birlikte o günün tarhanasının nasıl hazırlandığını anlatıyor.

Hepinizin ''Toprak Ana Günü'' kutlu olsun. Yerel ürünlerimiz, bereket sofralarımızdan eksik olmasın.
İyi, doğru ve adil gıdaya erişim hakkı insanın en doğal hakkıdır!

Hiç yorum yok: